Met MailingLijst is het mogelijk om een ‘event’ toe te voegen aan je nieuwsbrief, zodat de ontvanger met één klik het event kan toevoegen aan zijn of haar agenda.

Het grote voordeel ervan is dus dat het event direct in de agenda van de ontvanger staat. Uiteraard inclusief de juiste datum en tijd, maar eventueel ook met een locatie en omschrijving zodat alle informatie direct bekend is.

Omdat ontvangers van je nieuwsbrief werken met verschillende agenda’s is ons advies om twee verschillende linkjes op te nemen, een link voor een Google Agenda en een link voor een Outlook/Apple Agenda.

Stap 1:

Maar het event aan in je eigen Google Agenda. Maak de afspraak in Google publiek en kopieer de URL. Deze URL kan je gebruiken in je mailing. Als de ontvanger dan op de link klikt zal de afspraak direct worden toegevoegd aan zijn of haar Google Agenda.

Stap 2:

Maak de afspraak ook aan in je Outlook of Apple agenda. Zodra de afspraak is gemaakt kun je de afspraak slepen naar je bureaublad. Er wordt dan automatisch een .ICS bestand (agenda bestand) voor je gemaakt. Dit bestand kan je in MailingLijst uploaden via de documentenmanager en vervolgens kan je dus naar het bestand linken. Als de ontvanger dan op de link klikt zal de afspraak direct worden toegevoegd aan zijn of haar Outlook of Apple Agenda.