Vanaf 2 december is er weer een nieuwe MailingLijst update beschikbaar. In deze updates zitten naast de reguliere bugfixes ook weer een paar leuke features zoals de automatische mail module!

Wat is de automatische mail module?

Met de automatische mail module kan MailingLijst automatisch een mailing sturen op een vast moment naast een bepaalde selectievraag van MailingLijst of AdreZ.

MailingLijst kijkt elke dag of er nieuwe contacten in de gekozen selectievraag zitten en zal dan de mailing sturen naar deze nieuwe contacten.

Hoe stel ik de automatische mail module in?

Elke mailing die je maakt in MailingLijst kan je instellen als een ‘automatische mail’.

– Verstuur de mailing naar de opgeslagen selectievraag (uit AdreZ of MailingLijst)
– Ga naar de mailing en klik op de ‘Auto Mail’

– Met het vinkje bij ‘Actief’ geef je aan dat je automatische mail module voor deze mailing wilt activeren.
– Met de periode geef je aan van wanneer tot wanneer de automatische mail verzonden moet worden.
– Met de tijd geef je aan hoe laat de automatische mail verzonden moet worden (dagelijks).

Zodra dit is ingesteld kijkt MailingLijst dus elke dag op het ingestelde tijdstip of er nog nieuwe contacten zijn toegevoegd aan de selectievraag in AdreZ of MailingLijst. Als dit het geval is dan ontvangen de nieuwe contacten dus deze mailing.

Waar kan ik de automatische mail module voor gebruiken?

De automatische mail module kan je inzetten voor verschillende doeleinden. Ideaal is het bijvoorbeeld als je contacten gaat uitnodigen voor een feest. Je hebt in AdreZ een selectie gemaakt en opgeslagen en de uitnodiging heb je via MailingLijst verzonden.

Om de haverklap komen er collega’s die nog meer contacten hebben die ook de uitnodiging voor het feest nog moeten ontvangen. Dat is nu dus super eenvoudig, geef ze in AdreZ de juiste selectiecode en de volgende dag zullen ze automatisch de juiste mailing ontvangen!

Vragen of wensen?

Heb je vragen over de automatische mail module? Neem dan gerust contact met ons op via de mail, telefoon of chat.