Wat is 2FA?

2FA staat voor: Two-Factor-Authentication, ofwel: Authenticatie in twee stappen. 2FA is een manier om een gebruiker van een computer of toepassing alleen toegang te verlenen als hij ten minste twee bewijzen van zijn identiteit heeft geleverd. Dit kan via “kennis” (een wachtwoord), of “bezit” (een code op een telefoon die alleen de gebruiker heeft).

Een toepassing die steeds vaker wordt gebruikt is dat je als gebruiker ná het inloggen met je wachtwoord, wordt gevraagd om een unieke code in te voeren die in een app op je telefoon verschijnt. Deze dubbele verificatie is natuurlijk nog veel veiliger dan alleen een inlognaam en wachtwoord.

Hoe werkt het?

Wij gebruiken een app (Google Authenticator) op je mobiele telefoon die je een unieke authenticatie-code geeft die je dan in AdreZ of MailingLijst kunt invoeren. Met deze code weten we dan dat jij het echt bent.

Je kunt de Google Authenticator downloaden via de Apple en Google app stores. Voordat je de app kunt gebruiken in AdreZ en MailingLijst moet je de app wel vertellen dat ie ook voor AdreZ en MailingLijst codes moet leveren. Dit gebeurt met een QR-code die wordt getoond als je 2FA voor het eerst instelt.

Dus Ook mogelijk met AdreZ en MailingLijst

Vanaf 15 april 2019 is het dus met AdreZ en MailingLijst ook mogelijk om te in loggen met 2FA. Dit is een extra module, maar kan in overleg met de klant worden geactiveerd. Vanaf dat moment kunnen gebruikers dus alleen inloggen met inlognaam, wachtwoord en een code die wordt gegenereerd door de authenticatie-app. Het is ook mogelijk om de 2FA alleen voor bepaalde gebruikers uit te zetten.

Vragen en/of wensen?

Heb je vragen of wensen over deze nieuwe module? Neem dan contact met ons op via support@em-cultuur.nl.