Online formulieren zien we steeds vaker voorbij komen. Bijvoorbeeld bij uitnodigingen voor een opening van een webinar, tentoonstelling, een borrel, of het afscheid van de directeur etc. Met een online formulier (zoals Typeform, Formdesk etc.) kan de ontvanger dan laten weten of hij/zij komt, met hoeveel personen, en of er bijvoorbeeld nog dieetwensen zijn.

Ook bij klanten van de EM-diensten zien we dit soort acties regelmatig voorbij komen, soms zien we ook nog dat achter de RSVP button nog een e-mail-link zit, dan moet de ontvanger dus via de mail laten weten of ie komt en of er verder nog bijzonderheden zijn. Dit kan mooier! 

De oplossing

Je wilt het de ontvanger natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken, een online formulier is daarom ideaal en snel in te vullen. En je wilt ingevulde informatie ook gebruiken voor follow-ups (Leuk dat je komt! etc.) of reminders (We hebben nog geen reactie ontvangen etc.). Voor een aantal klanten hebben we de “formulieren rondje” al mooi ingericht, hoe ziet dat er uit? 

Je contactpersonen/relaties heb je in AdreZ zitten, daar maak je dus een selectie. Die mail je direct met MailingLijst. In de mailing zit een button die linkt naar een gepersonifieerd online formulier. De ontvanger kan daar dus alle velden invullen, ingevulde informatie komt vervolgens direct terug in AdreZ bij het desbetreffende contactpersoon te staan, klaar voor nieuwe campagnes, reminders en follow-up.

 Wat heb je nodig?
Het is een oplossing die we bieden gebruikers van AdreZ? We kunnen contacten verrijken met informatie uit formulieren, maar ook uit kaartverkoopsystemen, of andere toepassingen

En je hebt dus een online-formulieren-programma nodig. Zelf hebben we goede ervaringen met Formdesk en Typeform. Dat zijn tools waar je eenvoudig mooie online formulieren kan maken in jullie eigen huisstijl.

Bekijk hier een voorbeeld formulier gemaakt in Formdesk: https://www.formdesk.com/emcultuur/show

En nog een voorbeeld van een formulier gemaakt in Typeform:
https://em-cultuur.typeform.com/to/fBJee5  

Wat kost het?

Naast het MailingLijst abonnement heb je dus een abonnement nodig op Formdesk of Typeform, dit heb je al voor een paar 10tjes per jaar. Daarnaast moet je vanuit onze kant nog rekening houden met eenmalige kosten voor de inrichting en instructie.