We hebben de afgelopen periode weer hard gewerkt aan de nieuwe MailingLijst update. Deze update staat per februari live en bevat naast bugfixes ook een aantal leuke nieuwe features. Een compleet overzicht van de MailingLijst update-historie is hier te vinden.

Afbeelding bIJSNIJDER

Met de nieuwe afbeeldingenmanager die sinds vorig jaar in gebruik is is het toevoegen, beheren en bewerken van afbeeldingen al een stuk eenvoudiger geworden. Toch kregen we nog regelmatig vragen over het verkleinen en bijsnijden van afbeeldingen, daarom hebben we nu een versimpelde afbeeldingen-bijsnijder gemaakt puur voor het verkleinen en bijsnijden van afbeeldingen. Elke afbeelding maak je nu snel en eenvoudig tot het juiste formaat zodat de afbeelding perfect past in de nieuwsbrief. 

Dus stel: je hebt een te grote en liggende afbeelding. Daar wil je een uitsnede van maken die past in je nieuwsbrief. Dat kan nu als volgt (zie ook het filmpje hieronder):

1. De afbeelding uploaden in MailingLijst
2. Ga in MailingLijst naar de afbeeldingen-bijsnijder (bewerken)
3. Bepaal het juiste grootte/formaat met de ‘schuiver’
4. Bepaal de uitsnede/het gebied op basis van de door jouw gebruikte stijlen (half, een-derde etc):
5. Als je het gewenste formaat en de gewenste uitsnede hebt gemaakt klik je op OPSLAAN.

Daarnaast heb je nog een tweetal extra opties:

Passend maken
Als je een formaat hebt gekozen dan kan je de afbeelding direct passend maken aan het gekozen uitsnede.

Geavanceerd
Wil je toch gebruik maken van de geavanceerde afbeeldingen-editor (bijvoorbeeld als je tekst op de afbeelding wilt toevoegen), dan kan dat natuurlijk.

Contentblok kopiëren

In de blokken-editor van MailingLijst is nu een extra knopje gekomen om een contentblok (inclusief alle inhoud) te kopiëren. Het opmaken van een nieuwsbrief is hiermee nog makkelijker geworden. Het gekopieerde blok komt direct onder of naast het andere blok te staan met het woord ‘kopie’ in de titel. Vervolgens kan je het blok natuurlijk gewoon openen en bewerken zoals je bent gewend.

Veldnamen contentblok instelbaar

Lang verwacht en nu eindelijk mogelijk! We kunnen de veldnamen van contentblokken nu per klant instellen. Dus niet meer het ALT veld voor de lees-meer-tekst in de button of het LOCATIE veld voor de subtitel, maar gewoon: ‘Tekst button’ en ‘Subtitel’. Dit maakt het allemaal net wat fijner werken en makkelijker overdraagbaar ;-).

De ‘reminder’ knop

Wil je snel een reeds verzonden mailing opnieuw sturen naar dezelfde doelgroep, maar dan uiteraard alleen naar de contacten die de mailing nog niet hebben geopend? Dat kan nu super snel en eenvoudig.

1. Klik de verzonden mailing aan en ga naar het tabblad doelgroep
2. Daar zie je de REMINDER knop
3. Je komt nu direct in het verzendscherm, waarmee je dus de mailing kan verzenden naar iedereen die de mailing de eerste keer nog niet hebben geopend
4. Klik op verzenden en je bent klaar

Pre-header toevoegen

Doe jij er alles aan om het openpercentage van je nieuwsbrief zo hoog mogelijk te krijgen? Maak dan zeker ook gebruikt van een pre-header (ook wel snippet genoemd). De pre-header is de eerste zin van de mailing die ontvangers, naast de onderwerpregel zien, nog voordat ze de mailing hebben geopend

In het voorbeeld hierboven van de Rode Hoed is Bucketlist Filosofie: Descartes de onderwerpregel en Beste bezoeker, je ontvangt deze e-mail omdat je eerder… de pre-header. Vaak zien we hier nog teksten zoals ‘Wordt deze e-mailing niet goed weergegeven, klik dan hier‘, en dat is zonde!

In MailingLijst kan je de pre-header voor elke mailing nu heel eenvoudig instellen. Onder de onderwerpregel is er nu een apart veld voor gemaakt, de pre-header tekst die je hier invoert zal niet zichtbaar worden geïnjecteerd in de mailing!

En verder?

Naast bovenstaande features zitten er nog een aantal leuke verbeteringen in deze update. Hieronder een kort overzicht:

Bericht delen via WhatsApp
Het is in MailingLijst vanaf nu mogelijk om een Whatsapp button of tekst-link op te nemen in je nieuwsbrief. Als de ontvanger op deze button of link klikt kan de ontvanger direct via WhatsApp een bericht delen met zijn of haar contacten. Voorbeeld:

%%WHATSAPP=Bekijk de nieuwe features in MailingLijst%%

Verbeterde importmodule (en namen beter opgeknipt)
De importmodule van MailingLijst is nog verder verbeterd. Zo zullen namen beter worden opgeknipt in voornaam/tussenvoegsel/achternaam, zo ook bij het handmatig invoeren. En kan MailingLijst bij het importeren direct het geslacht bepalen op basis van de voornaam.

ATL en TITLE velden worden standaard gevuld
Voor alle afbeeldingen die je gebruikt in de mailing kan je een ALT en TITLE tekst invullen, dit zorgt voor een betere aflevering van de mailing. Bij niet ingevulde velden zal MailingLijst de ALT en TITLE zelf vullen op basis van de naam van het bestand.

Externe selecties combineren met eigen lijsten
Een doelgroep-selectie uit een externe applicatie (zoals een Ticketmatic selectie) is nu ook te gebruiken in MailingLijst via Selectie > Selecteren. Op deze manier kan je de externe selectie dus ook combineren met je eigen lijsten.

Heb je vragen of kunnen we helpen bij de inrichting? Neem dan zeker contact met ons op!