Een nieuwsbrief personaliseren met MailingLijst is heel goed mogelijk en kan een positief effect hebben op het resultaat van je mailing, mits je het goed doet. Zo kan je bijvoorbeeld de naam van de ontvanger in de onderwerpregel plaatsen (Aanbieding voor Evert) of de naam van de ontvanger in de aanhef van je nieuwsbrief of uitnodiging zetten (Beste Evert de Boer).

Een gepersonaliseerde onderwerpregel

Een onderwerpregel kan je personaliseren om de aandacht van de ontvanger te trekken in een vaak overvolle inbox. Als de ontvanger zijn of haar naam ziet staan zal de ontvanger eerder geneigd zijn om de mailing te lezen. In MailingLijst kan je met het personifiëren veld de onderwerpregel snel en eenvoudig personaliseren, bijvoorbeeld op voornaam:

onderwerpregel

Op de plek van %%FIRST_NAME%% zal de ontvanger nu zijn of haar voornaam zien!

Een gepersonaliseerde aanhef

Ook de inhoud van de nieuwsbrief kan je personaliseren, bijvoorbeeld de aanhef. Binnen MailingLijst zijn er verschillende tokens die je daarvoor kan gebruiken. Op de plaats van de token ziet de ontvanger de gepersonaliseerde tekst, zoals: Beste Evert of Geachte heer de Boer.

Hoe werkt het?

Je nieuwsbrief personaliseren is echt heel eenvoudig, in de mailing die je maakt in MailingLijst plaats je in de editor de volgende token:

%%SALUTATION_FRIENDLY%%

Het resultaat zie je in het voorbeeld van de mailing of door een test te sturen naar jezelf.

Welke tokens kan ik nog meer gebruiken?

Naast het token zoals gebruikt in het voorbeeld hierboven zijn er natuurlijk nog een aantal andere tokens die je kan gebruiken voor de aanhef van je mailing. Hieronder een overzicht:

%%SALUTATION_NAME%% = Evert de Boer,
%%SALUTATION_DEAR_FRIENDLY%% = Beste meneer Evert de Boer,
%%SALUTATION_FRIENDLY%% = Beste Evert de Boer,
%%SALUTATION%% = de heer Evert de Boer,
%%SALUTATION_DEAR%% = Geachte heer De Boer,

Waar je verder op moet letten

Zo eenvoudig is het dus, maar er zijn zeker ook nog een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je gebruikt maakt van een gepersonaliseerde aanhef in je nieuwsbrief:

  • Zorg ervoor dat je bestand ‘schoon’ is en dat je van al je ontvangers een naam hebt.
  • Als je bij adresdetails het geslacht aangeeft zal dit door bovenstaande tokens worden meegenomen. Als het geslacht onbekend is dan zal er dus altijd heer/mevrouw in de aanhef komen te staan.
  • Als je bij adresdetails de voornaam niet invult zal alleen de achternaam worden meegenomen.
  • Alle tokens plaatsen automatisch een komma achter de aanhef.
  • Wil je geen aanhef gebruiken, maar alleen de naam? Dat kan! Gebruik %%DISPLAY_NAME%% of %%FIRST_NAME%%.
  • Wil je gebruik maken van een Engelse aanhef? Plaats dan _ENGLISH achter de token. Dus bijvoorbeeld: %%SALUTATION_FRIENDLY_ENGLISH%%.

Maar het allerbelangrijkste is om dit goed te testen en om er voor te zorgen dat je van al je contacten die de mailing ontvangen een goede naam hebt ingevuld. Controleer dit dus van te voren via het menu E-mailadressen.

Vragen?

We hopen dat dit artikel de mogelijkheden van het personaliseren van een nieuwsbrief met MailingLijst duidelijk maakt. Mocht je toch nog vragen of wensen hebben dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Je kan met ons bellen, mailen en chatten!