Over ons

EM-Cultuur is al meer dan 30 jaar werkzaam in de culturele sector. Omdat we al zolang actief zijn in de sector weten we precies wat er speelt en wat een culturele organisatie nodig heeft. Met een vast team bieden we met onze diensten ondersteuning aan culturele organisaties bij het optimaliseren van hun online marketing & communicatie.

Of de hoogte blijven van het laatste EM-Cultuur nieuws? Neem een kijkje op onze nieuws pagina!

Dit doen we

We hebben drie diensten waarmee we culturele organisaties ondersteunen op het gebied van online marketing & communicatie. AdreZ is een online adresbeheer/CRM systeem, AdresData is een online culturele adressendatabase met adressen die je kunt huren en MailingLijst is een e-mailmarketingsysteem voor het opmaken en versturen van nieuwsbrieven, de ‘culturele MailChimp’ met een Nederlandse helpdesk. Voor al je uitdagingen op het gebied van contacten/relaties en e-marketing ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Zo gaan we te werk

Door onze jarenlange ervaring weten we vaak precies welke behoeften er zijn. We komen altijd graag eens langs voor een kennismaking waarin we de wensen inventariseren en de mogelijkheden presenteren. We schrijven dan een vrijblijvende offerte/advies en als je besluit met ons verder te gaan hebben we een aantal dagen nodig voor een optimale conversie en inrichting, en daarna kunt u aan de slag. We laten u niet zomaar ‘los’, samen met een e-marketing expert van EM-Cultuur haal je het maximale uit onze diensten. Daarnaast kan je natuurlijk altijd gebruik maken van onze alom bekende helpdesk.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Bekijk het laatste nieuws of neem dan contact met ons op. We komen graag een keer langs, en op het Damrak staat ook de koffie klaar. Heb je een uitdaging op het gebied van culturele e-marketing? Dan zijn wij ons op best!

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

EM-Cultuur tijdlijn: 30 jaar in grote stappen!

De jaren 80

In 1987 bouwde Erick de Boer zijn eerste adressenprogramma voor Amsterdam Culturele Hoofdstad. Het werd I&Oadres gedoopt. Er werd kantoor gehouden in en naast het Theater Instituut en al gauw bleek I&O Automatisering “meer dan énen en nullen”. Samen met Michiel Buchel werd I&O uitgebouwd tot dé leverancier van hardware, software en maatsoftware voor de culturele sector.

De jaren 90

I&O groeit naar een bedrijf met 18 gedreven “jongens van I&O”. Lange mannen met floppy’s en schroevendraaiers in de achterzak op de fiets door de Randstad. Michiel verkast in 1995 naar het Amsterdams Uitburo, waar hij later directeur wordt. Het is de tijd van WordPerfect, matrixprinters en de eerste stoffige lasers. We krijgen een internet-modem en Erick spreekt het visionaire “dat wordt niets, dat internet…”

Eind jaren 90

Erick draagt PC handel en netwerkbeheerders over aan Netsys en gaat vanaf zijn zolderkamer, en een klein kantoor in Hilversum door als I&O Software. Samen met een netwerk aan zzp-ers werd de basis gelegd voor de huidige webapplicaties. Al in 2005 worden de eerste 100 e-mails verzonden aan alle Urker familie. MailingLijst is geboren, en met AdreZ schrijft hij een adressenprogramma dat op het internet “draait” en waarvoor je bij een update niet meer het hele land door hoeft met floppies… een natte automatiserings-droom wordt waarheid.

Van I&O naar EM

In 2007 ontstaat EM-Cultuur; een samenwerking  tussen Buro Menno Heling (uitgever) en I&O Software. Een ideale mix van content en techniek. We bieden nu inhoud (knipselkrant, almanakken, adressengidsen, tijdschriften etc.) plus e-marketing en software ontwikkeling, voor de culturele en leisure-sector. Met 12 vrouwen en mannen, en een komen en gaan van stagiaires, zitten we in een Kauwgomballen-studio van 230m2 en 6,5m hoog, een culturele broedplaats aan de tochtige rand van Amsterdam.

Halbe maatregelen

De bezuinigingen in de sector zijn heftig en we raken meer dan 25% van onze klanten kwijt aan fusies, bedrijfsstakingen en bezuinigingen. We maken een bewuste keuze om toch voor de culturele sector te blijven kiezen en brengen ons bedrijf terug naar de “bare essentials”. Een kleiner kantoor, minder personeel en de waterkoeler de deur uit…

Terug naar de basis

Menno Heling wordt weer zelfstandige uitgever en EM-Cultuur keert terug naar haar core business (online marketing). Met een klein en hecht team hebben we ons gecommitteerd aan de culturele sector en ondersteunen we de online marketing met onze software, adresbestanden en diensten.

Stabiel met mooie klanten

“Voor weinig” kunnen we in 2016 terug naar de grachtengordel, waar het in 1984 allemaal begon, en zitten we nu weer midden tussen onze klanten op fietsafstand.

We zien een stijgende lijn met een aantal mooie nieuwe klanten waar we trots op zijn. We hebben nieuwe producten en die bieden interessante mogelijkheden richting de toekomst!

30 jaar ervaring met het aan elkaar knopen van (adressen)databases in de sector valt nu op zijn plaats met {adrez.cloud}.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Fijn, je wilt contact met ons opnemen! Laat je gegevens achter via onze contactpagina en we nemen snel contact met je op.