Over ons

EM-Cultuur is al meer dan 35 jaar werkzaam in de not-for-profit sector. Omdat we al zolang actief zijn in de sector weten we precies wat er speelt en waar behoefte aan is. Met een vast team bieden we met onze diensten ondersteuning aan onze klanten bij het optimaliseren van hun online marketing & communicatie.

We gaan graag het gesprek aan (digitaal of op locatie) waarin we de wensen inventariseren en de mogelijkheden presenteren. We schrijven een vrijblijvende offerte/advies en als je besluit met ons verder te gaan hebben we een aantal dagen nodig voor een optimale conversie en inrichting, en dan kun je aan de slag. We laten je daarna niet zomaar ‘los’, samen met een e-marketing expert van EM-Cultuur haal je het maximale uit onze diensten. Daarnaast kun je natuurlijk altijd gebruik maken van onze alom bekende helpdesk.

Privacy en veiligheid

Wij vinden uw privacy en veiligheid heel belangrijk. Daarom zijn we ISO 27001 gecertificeerd en is onze software 100% AVG proof.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

EM-Cultuur tijdlijn: 30 jaar in grote stappen!

De jaren 80

In 1987 bouwde Erick de Boer zijn eerste adressenprogramma voor Amsterdam Culturele Hoofdstad. Het werd I&Oadres gedoopt. Er werd kantoor gehouden in en naast het Theater Instituut en al gauw bleek I&O Automatisering “meer dan énen en nullen”. Samen met Michiel Buchel werd I&O uitgebouwd tot dé leverancier van hardware, software en maatsoftware voor de culturele sector.

De jaren 90

I&O groeit naar een bedrijf met 18 gedreven “jongens van I&O”. Lange mannen met floppy’s en schroevendraaiers in de achterzak op de fiets door de Randstad. Michiel verkast in 1995 naar het Amsterdams Uitburo, waar hij later directeur wordt. Het is de tijd van WordPerfect, matrixprinters en de eerste stoffige lasers. We krijgen een internet-modem en Erick spreekt het visionaire “dat wordt niets, dat internet…”

Eind jaren 90

Erick draagt PC handel en netwerkbeheerders over aan Netsys en gaat vanaf zijn zolderkamer, en een klein kantoor in Hilversum door als I&O Software. Samen met een netwerk aan zzp-ers werd de basis gelegd voor de huidige webapplicaties. Al in 2005 worden de eerste 100 e-mails verzonden aan alle familie en vrienden. MailingLijst is geboren, en met AdreZ schrijft hij een adressenprogramma dat op het internet “draait” en waarvoor je bij een update niet meer het hele land door hoeft met floppies… een automatiserings-droom wordt waarheid.

Van I&O naar EM

In 2007 ontstaat EM-Cultuur; een samenwerking  tussen Buro Menno Heling (uitgever) en I&O Software. Een ideale mix van content en techniek. We bieden nu inhoud (knipselkrant, almanakken, adressengidsen, tijdschriften etc.) plus e-marketing software, voor de culturele en leisure-sector. Met 12 vrouwen en mannen, en een komen en gaan van stagiaires, zitten we in een Kauwgomballen-studio van 230m2 en 6,5m hoog, een culturele broedplaats aan de tochtige rand van Amsterdam.

Halbe maatregelen

De bezuinigingen in de sector zijn heftig en we raken meer dan 25% van onze klanten kwijt aan fusies, bedrijfsstakingen en bezuinigingen. We maken een bewuste keuze om toch voor de culturele sector te blijven kiezen en brengen ons bedrijf terug naar de “bare essentials”. Een kleiner kantoor, minder personeel en de waterkoeler de deur uit…

Terug naar de basis

Menno Heling wordt weer zelfstandige uitgever en EM-Cultuur keert terug naar haar core business (online marketing). Met een klein en hecht team hebben we ons gecommitteerd aan de culturele sector en ondersteunen we de online marketing met onze software, adresbestanden en diensten.

Stabiel met mooie klanten

“Voor weinig” kunnen we in 2016 terug naar de grachtengordel, waar het in 1984 allemaal begon, en zitten we nu weer midden tussen onze klanten op fietsafstand.

We zien een stijgende lijn met een aantal mooie nieuwe not-for-profit klanten waar we trots op zijn. We hebben nieuwe producten en die bieden interessante mogelijkheden richting de toekomst!

Overdracht nieuwe directie

Per 1 januari 2022 doet Erick een stapje terug en nemen Jurgen en Robert EM-Cultuur over. Hierdoor hebben we meer capaciteit voor hoogstaand maatwerk en kunnen we nog harder werken aan onze grote wens: AdreZ.plus, met het beste van AdreZ en MailingLijst in één moderne en flexibele applicatie.

ISO 27001
Privacy Waarborg

EM-Cultuur is ISO 27001 gecertificeerd. Dit houdt in dat we hebben aangetoond dat ons systeem voor informatiebeveiliging goed is ingericht en dat ook AdreZ CRM en MailingLijst voldoen aan de strenge eisen van de norm ISO 27001.