Culturele producenten overzicht

Hoeveel podiumkunst producenten zijn er in Nederland? Welke genres/disciplines zijn het populairst? En wordt de sector gedomineerd door vrouwen of door mannen? Lees het in het culturele producenten overzicht!

producenten in Nederland

Contactpersonen per functie

In totaal zijn er meer dan 2.100 contactpersonen verwerkt in AdresData. Hieronder is een overzicht te vinden van het aantal contactpersonen per functie bij de producenten. We richten ons op de meest voorkomende functies: Directie, Marketing en Communicatie en Programmering. Beweeg met de muis over de grafiek heen om het exacte aantal contacten per functie te bekijken.

Producenten per genre

We hebben aan de producenten gevraagd welke genres zij vertegenwoordigen. Het grootste deel van de producenten houdt zich bezig met toneel (bijna 20%). Muziek is het één na populairste genre waar culturele producenten in werkzaam zijn.

In het  festival overzicht 2019 is te zien dat bij festivals deze twee thema’s precies omgedraaid zijn. Daar zijn muziekfestivals het populairst!

Beweeg met de muis over de onderstaande grafiek om het exacte aantal producenten per genre te zien.

Met Scènes weet je altijd wat er speelt! [advertentie]
Theaterliefhebber? Dan lees je theatermagazine Scènes! Zes keer per jaar reviews, achtergrondverhalen, interviews, techniek, prachtige foto’s en leuke winacties. Voor als je even niet in het theater kunt zijn.

Nog geen abonnee? Profiteer nu van de introductieaanbieding:

1 jaar Scènes van €31,45 voorslechts €19,95 + welkomstgeschenk naar keuze

Ook leuk om cadeau te geven!

Logo scenes

Het verschil tussen mannen en vrouwen 

We hebben de man/vrouw verhouding binnen de producenten geanalyseerd. In totaal ligt de verhouding vrijwel gelijk. Per functie is de verhouding tussen mannen en vrouwen veel verdeelder. 

%

Man

%

vrouw

Directie/Bestuur

Marketing & Communicatie

Programmering 

  • Mannen 57% 57%
  • Vrouwen 43% 43%
  • Mannen 28% 28%
  • Vrouwen 72% 72%
  • Mannen 48% 48%
  • Vrouwen 52% 52%

Er zijn meer mannen dan vrouwen die de functie Directie vervullen. Bij de functie Marketing & Communicatie liggen de verhoudingen andersom. Er zijn duidelijk meer vrouwen dan mannen die deze functie hebben.  De verhoudingen bij de functie Programmering liggen gelijker, hoewel er iets meer mannen binnen deze functie werkzaam zijn. 

ZELF OOK GEBRUIK MAKEN VAN DE PRODUCENTEN GEGEVENS?

AdresData is de meest complete en actuele culturele adressen-database met meer dan 9.000 organisaties en 16.000 contactpersonen.

Heb je behoefte aan de cijfers voor je eigen regio, of een uitwerking voor je eigen functie?  Of wil je de producenten-adressen en contacten gebruiken voor je eigen marketing-acties?

Bestel dan nu een AdresData abonnement en je kunt een jaar lang onbeperkt adreslijsten downloaden.